Knusse ontdekking in de Franse Pyreneeën ...

Un emplacement exceptionnel au cœur des Pyrénées.


vrijdag 8 april 2011

Recept Hollandse erwtensoep (4p.)


. 350 g spliterwten - 1/2 knolselderij (schillen en in stukken snijden), 1 kleine winterwortel (geschild), 1 prei - 125 g spekblokjes - zonnebloemolie - 1 kleine ui (fijngesnipperd) - peper en zout - paar takjes selderij (gehakt)

• Spoel de spliterwten af en doe ze met de knolselderij in een pan. Snijd de wortel en de prei doormidden. Snijd de helft van de wortel in stukken en een helft van de prei in ringetjes en doe ze bij de erwten. Voeg een liter water toe en kook het in ongeveer anderhalf uur gaar. Pureer de soep met een staafmixer en voeg als de soep te dik is water toe.
• Snijd de andere helft van de wortel in hele kleine reepjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en knip er reepjes van. Bak de spekblokjes in wat olie en voeg de stukjes wortel, prei en ui toe. Bak dit mengsel ongeveer een kwartier en doe het daarna bij de soep. Breng de soep op smaak met peter en zout.

Bon apppétit!
(bron: La Place)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten