Knusse ontdekking in de Franse Pyreneeën ...

Un emplacement exceptionnel au cœur des Pyrénées.


Bon appétit

 

Het GOULASH recept uit de Franse Pyreneeën

 

Bereidingstijd langer dan 2 uur 

Ingrediënten voor 4 personen: 

600 gram doorregen runderlappen
25 gram boter
100 gram spekreepjes
2 grote uien in vieren gesneden
2 tenen knoflook
2 rode paprika's
2 groene paprika′s
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels paprika poeder
6 tomaten in blokjes
2 dl rode wijn
2 dl vleesbouillon
1 eetlepel verse thijm
4 vastkokende aardappels
250 gram sperziebonen
1 theelepel cumin
200 gram champignons
 
Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de maïzena.
Verhit de boter in de pan en bak het vlees op matig vuur in ca. 5 minuten bruin.
Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.
Pel en snijd de ui en de tenen knoflook.
Maak de paprika′s schoon en snijd ze in stukken.
Schep de ui, de knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Strooi het paprika poeder en de kummel erover en bak dit ook ca. 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en schenk de wijn en de bouillon bij het vlees.
Voeg de thijm toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes sudderen. 
 
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieën.
Schep de aardappelblokjes, de boontjes en champignons door de goulash en
smoor deze in ca. 45 minuten gaar. 
 
Erg lekker met grof volkoren brood en zoute boter,
eventueel met crème fraîche .
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen